Saimaan Laguuni

Saimaan Laguuni sijaitsee Saimaan rannalla, luonnonkauniissa maisemassa muutaman kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta.

16 ha:n alueella on valmis asumisen ja matkailun asemakaava, jonka mukaisesti rakennusoikeutta yhteensä 16.000 k-m2. Rakentaminen alueella on alkanut ensimmäisellä omakotitalolla. 22.7.2015 voimaantulleen kaavamuutoksen mukaan alue on jatkossa suurelta osin asuntoalue.

Kesän 2014 aikana valmistui aluetta halkova keskeinen tieväylä, Laguuninranta ja siihen liittyvä ensimmäinen vaihe kunnallistekniikkaa.

-

Alueella yhdistyvät kaunis luonto, historiallinen miljöö ja Savonlinnan alueen kulttuuripalvelut sekä monenlaiset harrastusmahdollisuudet. Oopperajuhlien myötä Savonlinna on kesällä koko Suomen vetovoimaisimpia alueita tarjoten laajalti erilaisia kulttuuripalveluita musiikista taidenäyttelyihin.

Upea luonto tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä maalla että vesillä. Kesäisin Saimaan sydämessä sijaitseva alue on veneilyn keskuspaikka. Kalastus ja erilaiset vesiurheilumuodot ovat myös luonnollinen osa kesäisiä aktiviteetteja. Lähialueilta löytyy tarjontaa niin golfin, tenniksen kuin ratsastuksen harrastajille. Talvella lähialueiden latuverkostot kulkevat Saimaan laguunin välittömässä läheisyydessä. Lähistöllä sijaitsevat myös Ruunavuoren ja Lekotinmäen laskettelukeskukset sekä laaja retkiluistelureitti.